Felhívás

2020. március 23., hétfő 14:34

Felhívás

Tisztelt Dunavecseiek!


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az elkövetkező napokban délután 5 órától megelőzési céllal a gyógyszertár, ABC, buszmegállók és környéke (járdák felülete) fertőtlenítése történik.
 

                                                                                      Vörös Sándor
                                                                                       polgármester

2020. március 23., hétfő 08:30

Bizottsági és Képviselő-testületi ülés

Az Egészségügyi, Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottság 2020. március 25-én (szerda) 07:30 órakor ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.

A meghívót megtekintheti ITT.

A Pénzügyi, Ügyrendi és Városgazdálkodási Bizottság 2020. március 25-én (szerda) 07:35 órakor ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.

A meghívót megtekintheti ITT.

A Képviselő-testület 2020. március 25-én (szerda) 08:00 órakor tartja testületi ülését a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében.

A meghívót megtekintheti ITT.

2020. március 20., péntek 11:13

Tájékoztatás

Tisztelt Dunavecseiek!

Kéréssel fordulok Önökhöz. Közös érdekünk, hogy a fertőzést minél jobban lassítsuk. Kérem Önöket, hogy a gyógyszertár előtti várakozáskor tartsák meg a 2 méteres távolságot egymástól, boltban vásárláskor minél gyorsabban válasszák ki a megvásárolni kívánt terméket, mivel az üzletekben sem tartózkodhat megadott létszámnál egyszerre több személy.

Amennyiben lehetséges, mindenki maradjon otthon. Csak olyan esetben utazunk, ha végképp szükséges.

Továbbá az egyedül élő időseknek (akinek nincs közeli hozzátartozója a közelben, nincs idősgondozói ellátásban) próbálunk segítséget nyújtani. A 78/437-116-os telefonszámon, illetve 70/315-40-86-es lehet jelezni a kéréseket. Segítségüket, együttműködésüket nagyon köszönjük

2020. március 18., szerda 09:27

Közlemény

Tisztelt Dunavecseiek!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a mai napon tájékoztatása alapján a következőket kell Önökkel közölni!

A mai naptól rendelőnkben a sürgős, életveszélyt- vagy tartós egészségkárosodást megelőző ellátások kivételével a betegellátás

szünetel!

Sürgős okból vagy sürgősségi beutalóval érkező betegeink számára az ellátást - újabb rendelkezésig - biztosítjuk. Szintén biztosítjuk az egészségügyi okból (varratszedés, gipszelvétel) érkező betegeink ellátását.
Rendeléseink elmaradásáról a honlapunkon ( http://www.dunavecseszakrendelo.hu/szakrendeles/hirek-informaciok ) adunk tájékoztatást.
Kérem Önöket, hogy fenti levelemet honlapjukon szíveskedjenek megjelentetni!

Megértésüket kérve,
dr. Darabos Zoltán
igazgató főorvos
 

2020. március 17., kedd 09:15

Közlemény

Tisztelt Dunavecseiek!

Kásler Miklós egészségügyi miniszter utasításba adta, hogy a jelenlegi helyzetben a közvetlen betegellátásban a 65 évnél idősebb orvosok és egészségügyi dolgozók nem vehetnek részt, hiszen ez a korosztály a legveszélyeztetettebb a koronavírussal szemben.

Ennek megfelelően a háziorvosi és fogászati ellátás a következők szerint alakul:

HÁZIORVOSI ELLÁTÁS:

dr. Bardócz Emma helyettesítését átmenetileg dr. Harmos István és dr. Junger Tibor látja el, heti váltásban.

A mostani héten, holnaptól dr. Junger Tibor helyettesít dr. Bardócz Emma rendelőjében. A készenlétet az asszisztensnő látja el 8-12 óráig. Honvéd utcai rendelő telefonszáma: 78/437-073
dr. Junger Tibor telefonszáma: 06 20/9422-492

Jövő héten dr. Harmos István helyettesit a saját Dunavecse, Vasút u.1. rendelőjében. Vasút utcai rendelő telefonszáma: 78/437-058
dr. Harmos István telefonszáma: 06 20/9191-866

A receptfelírást az EESZT rendszerén keresztül Dobor Csilla végzi, ezért nem kell a betegnek megjelenni, telefonon vagy sms-ben, stb. lehet receptet felíratni!!!

A recept kiváltást bárki kérheti, csak a beteg TAJ száma kell. Kérünk mindenkit, csak sürgős esetben mozduljon ki otthonról!!!

GYERMEKORVOSI ELLÁTÁS

Betegség esetén először telefonon vegyék fel a gyermekorvossal a kapcsolatot!
A rendelőben a sorban állás elkerülése érdekében időpont adásával fogadják a betegeket.
A rendelésre a 06 30/547-6733 telefonszámon lehet időpontot kérni hétköznap az alábbiak szerint:
hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 09,30-11,00 óra között
szerda: 13,30-15,00 óra között.
Receptírás egyenlőre telefonon igényelhető szintén a 06 30/547-6733 telefonszámon. A receptkiadás szintén időpont egyeztetéssel történik.

FOGÁSZATI ELLÁTÁS

Március 16.-tól Dunavecsén a fogászati rendelés bizonytalan ideig szünetel.
Jelenleg Tass helyettesít, kizárólag sürgős esetek ellátását végzik kedden 14-17 óráig és pénteken 10-12 óráig.

TOVÁBBI ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK

A holnapi naptól (2020. március 17-től) visszavonásig a sportcsarnok, a művelődési ház és a könyvtár is szünetelteti tevékenységét.

Vörös Sándor
polgármester

2020. március 16., hétfő 14:46

Közlemény

Dunavecse Város Önkormányzat
Dr Kolozs Gergely Kistérségi Egészségügyi Centrum
6087 Dunavecse, Vasút utca 8.
Tel.:+36 78 437037 Fax: +36 78 438200
szakrendelo@t-online.hu


A koronavírus járvány miatt az Emberi Erőforrások Minisztere 2020.03.14-én kelt rendeletmódosítása alapján, a fertőzés terjedésének visszaszorítását szolgáló, az orvos - beteg találkozás szükségességét csökkentendő, szakrendelőnkben a következő intézkedéseket rendeltem el.
1. Szakmailag indokolható, sürgős esetek kivételével, valamennyi szakrendelésre (beleértve laboratórium, röntgen, traumatológia, tüdőszűrés), csak előjegyzés alapján fogadunk beteget. Ez a visszarendelt betegekre is vonatkozik! A telefonos előjegyzés megkönnyítésére, külön személyzetet biztosítunk a recepción.
2. A betegeknek laborleletet nem adunk ki, az eredményt az EESZT-re a számítógépes rendszer feltölti.
3. Azon településekről, ahol kihelyezett vérvételt működtetünk, csak sürgős esetekben fogadunk vérvételre betegeket. Kérem, a szükséges vérvételt a kihelyezett vérvétel időpontjában, helyben végeztessék el!
4. A betegek egészségének védelmében minimálisra kívánjuk csökkenteni az egy légtérben várakozók számát. Emiatt, az időpontra érkező betegek legkorábban 15-20 perccel korábban jelenjenek meg a rendelőben! A több órával a foglalt időpontjuk előtt érkező betegeknek nincs lehetőségük a rendelőben várakozni.
5. A nem sürgős ellátást igénylő betegek előjegyzést kapnak, vagy ha az aznapi rendelésre még van szabad időpont, aznap ellátásra kerülnek, de az ellátásukig a rendelőben nem várakozhatnak!
6. Sürgős- illetve relatív sürgős műtéti ellátást igénylő betegek kivételével (pl.: tályogfeltárás, bőrgyógyász által rosszindulatúnak véleményezett bőrdaganat, benőtt köröm, trombotizált külső aranyér stb.), tervezett műtétek az egészségügyi vészhelyzet végéig szünetelnek.
7. Infúziós, kúraszerű kezeléseinket átmenetileg szüneteltetjük
8. A felső légúti hurutban szenvedő betegek – egyéb okból kezdeményezett – nem sürgős vizsgálatát javasolt későbbi időpontra tenni. Kérjük, hogy ezek a betegek a rendelőben orr-száj maszkot viseljenek!
9. Jelen szabályok a járványügyi helyzet változása esetén haladéktalanul felülvizsgálatra kerülnek, mely változásokról haladéktalanul értesítjük Önöket.
Tájékoztatom Önöket továbbá, hogy a fertőzésveszély elkerülését szolgálja, hogy a fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.


Köszönettel,
Dunavecse, 2020. március 15. 
Dr. Darabos Zoltán
igazgató főorvos
 

2020. március 15., vasárnap 18:55

Közlemény

Tisztelt Dunavecseiek!
Dunavecse Város Önkormányzata és a Dunavecsei Polgármesteri Hivatal az Operatív Törzs iránymutatásainak figyelembevételével kéri a lakosságot, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében tartózkodjanak a személyes ügyfélfogadáson való megjelenéstől a következő hetekben. 
Kérjük Önöket, hogy az elintézendő ügyeket e-mailen, vagy telefonon tegyék meg, mindaddig, amíg a járványveszély nem csökken. 

Kollégáink elérhetőségei megtalálhatók az alábbiakba címen: 
http://dunavecse.hu/13/polgarmesteri-hivatal.html

Központi telefonszám: 78/437-116
+36/70-315-40-85
Központi e-mail cím: dunavecseph@dunavecse.hu
 

2020. március 15., vasárnap 15:39

Intézkedés

Tisztelt Dunavecseiek!


A Kormány 2020. március 13.-i bejelentéséhez kapcsolódóan településünkre vonatkozóan a veszélyhelyzet idejére az alábbi intézkedéseket tesszük:

Bölcsőde:
Nyitvatartását korlátozzuk, az intézmény részlegesen bezárásra kerül. Csak azon gyermekeknek biztosítunk gyermekfelügyeletet, ahol a szülők közül egyikük sem tudja megoldani igazoltan a gyermeke felügyeletét. Kérjük a szülőket, mihamarabb egyeztessenek a megbízott bölcsőde-vezetővel.

Óvoda:
Nyitvatartását korlátozzuk, az intézmény részlegesen bezárásra kerül. Csak azon gyermekeknek biztosítunk gyermekfelügyeletet, ahol a szülők közül egyikük sem tudja megoldani igazoltan a gyermeke felügyeletét. Kérjük a szülőket, mihamarabb egyeztessenek az óvoda-vezetővel vagy gyermekük óvónőjével. 

Továbbá külső személy a bölcsőde, az óvoda épületébe nem léphet be, a gyermekeket a kijelölt személyzet fogja bekísérni az épületbe. 

Hangsúlyozottan kérjük a szülőket, hogy a korlátozás ideje alatt gyermeket ne vigyenek bölcsődébe, óvodába (az ő, és idős családtagjaik érdekében), kizárólag csak abban az esetben, ha semmilyen úton nem tudják megoldani elhelyezésüket a családban!

A bölcsődében és óvodában csak ügyelet fog működni. A dolgozók felváltva fogják ellátni a gyermekek kiscsoportos felügyeletét. Ezért nyomatékosan kérjük, hogy gyermeket csak indokolt esetben vigyenek az intézményekbe. Betegség esetén kérjük, tartsák otthon a gyerekeket, mert az ő ellátásukat nem tudjuk biztosítani.

Általános iskola:
Az oktatás folyamatát az iskola igazgatója fogja ismertetni. 


A rászoruló gyermekek (óvodás, iskolás) részére az önkormányzat hétközben a szünidei étkeztetéshez hasonlóan egyszeri meleg étkeztetést biztosít. Ezt jelenteni kell. Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban legkésőbb hétfőn vegyék fel a kapcsolatot (telefonon vagy e-mailben!) az óvodával, iskolával vagy a polgármesteri hivatal ezzel foglalkozó munkatársával (78/437-116/210-es mellék).

A gyerekeknek az ételt ételhordóban (kérünk hozni!) tudjuk kiadni, helyben fogyasztásra nem lesz lehetőség! Ebédkiadás: minden hétköznap 12:00-13:30

A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek!

További rendeletek, bejelentések esetén értesíteni fogjuk Önöket a települést érintő fontosabb fejleményekről.

 Vörös Sándor
 polgármester
 

2020. március 14., szombat 16:48

Elektronikus Fizetési Szolgáltatás

Elektronikus Fizetési Szolgáltatás tájékoztató

Az elektronikus fizetési szolgáltatásról bővebb információt ITT olvashat.

2020. március 11., szerda 11:16

«5678910111213141516171819»