Horgászlehetőségek

Duna

                             

Malom-ér

Név: Dunavecse és Vidéke Sporthorgász Egyesület - Malom-ér

Nyitva tartási időszak kezdete: Január 1.

Nyitva tartási időszak vége: December 31.

Nyitva tartás: Egész évben éjjel, nappal.; Éjszakai: 05/01-09/14

Árak: Éves: felnőtteknek 15500 HUF, gyerekeknek 500 HUF;
         Napi: felnőtteknek 2500 HUF

Akadálymentesített: nem

Leírás: A Malom-ér az 51-es úttól Újsolt felé vezető út mellett található. Táblával jelzett, egész évben horgászható. Évente négyszer van telepítés: 10-10 mázsa ponty esetenként. Telepítések általában szerdánként, szombat reggel 6 órától már lehet horgászni. Területi jegyeket (éves és napi) a dunavecsei horgászirodában kedd és pénteki napokon 8-12 óráig, valamint a tógazdánál, valamint a SZÁM-TEXT horgászboltba (Dunavecse, Fő út 50.) lehet vásárolni.
 

Fűzvölgyi Főcsatorna

   

A Fűzvölgyi Főcsatorna kiinduló pontja Szalkszentmártontól mint egy 3 kilométerre délre található, az a Kiskunsági Öntöző Főcsatorna főágából ered, ahol a vízkormányzást egy zsilip biztosítja, majd a Harta és Akasztó között a Nagykékes nevű részen ér véget. Dunavecse egyik legkedveltebb horgászhelye, mely aszfalt úton megközelíthető.

A főcsatornában folyamatosan áramló víz jó életfeltételeket biztosít a halak számára. A szélessége átlagban 30-40 méter, mélysége 1,4-1,8 méter, teljes hossza 48,169 cskm, területe 206 ha. Parti sávja általában nádassal vagy bedőlt fákkal, ágakkal, fagyökerekkel borított.
A halászati hasznosítás elsődleges célja a megfelelő halállomány biztosítása, amely az eredményes horgászathoz szükséges, fajlagos népesítési sűrűsége 40 kg/ha. A ponty telepítés során két-és háromnyaras korosztályokat, míg a ragadozó fajok esetében előneveltet, a keszegfélék, a compó és a széles kárász esetében pedig vegyes korosztályú állományokat telepítünk a területre. A terület híres a süllő állományáról, melyben nem ritkák a kapitálisnak számító egyedek sem.


V. sz. belvízelvezető- és öntöző-csatorna (Betlehemi csatorna)

    

Az V. sz. belvízelvezető- és öntöző-csatorna Újsolt körzetéből indul a Kunsági és a Fűzvölgyi csatorna között vonul Akasztóig, majd a DVCS-be. 30 km hosszú, mindenfajta hal megtalálható..