Tájékoztatás - Hulladék szállítás

2020. május 13., szerda 08:58

Lakossági prevenciós anyagok - ORFK

2020. május 6., szerda 13:52

Pályázati felhívás

A pályázat további részleteiről ITT tájékozódhat.

2020. május 5., kedd 14:41

Tájékoztatás

Tájékoztatás
kijárási korlátozás enyhítése

A 168/2020. (IV.30.) Kormány rendelet döntése alapján a kijárás korlátozást enyhítik a vidéki településeken, így Dunavecsén is. Továbbra is meg kell tartani a 1,5-2 m-es védőtávolságot. A mai naptól (2020. május 4.) kötelező a maszk használata az üzletekben történő vásárláskor.

A Polgármesteri Hivatal az új szárnyba költözött (posta felöli épületrész). Kérjük, hogy ügyeiket továbbra is elektronikusan vagy telefonon intézzék. Indokolt esetben személyes ügyintézésre van lehetőség az ügyintézővel előre egyeztetett időpontban.

Május 15-től az I. számú háziorvosi rendelő (Vasút utca) felújítása kezdődik (tetőhéjazat-, nyílászárók cseréje, fűtés korszerűsítés) energetikai pályázati lehetősége kapcsán.

Ezen idő alatt az ellátás, rendelés zavartalan lesz. Várhatólag a rendelések a Szakrendelő ügyeleti rendelőjében lesz.

2020. május 4., hétfő 08:48

Tájékoztatás - Szakrendelő

2020. április 30., csütörtök 13:21

Tájékoztatás hulladékszállítással

Tájékoztatás hulladékszállítással kapcsolatban

Tisztelt Dunavecseiek!

A DTkH Nonprofit Kft szemétszállító cég a sárga zsákokat egyelőre nem tudja beszerezni készlethiány miatt. Ezért azoknál az ingatlanoknál, ahol szelektív hulladékot helyeznek ki, 1 darab cserezsákot biztosítanak. Addig is a szelektív hulladékot bármilyen átlátszó zsákba ki lehet rakni a megadott gyűjtési napokon.
 

2020. április 14., kedd 16:20

Tájékoztatás

Tisztelt Dunavecseiek!

A mai nap hangzott el a bejelentés, miszerint a kijárási korlátozás időtartalmát meghosszabbítják, adott településre vonatkozólag pedig speciális szigorító intézkedések meghozatalára van mód az ünnepi hétvégére.

Az eddigi intézkedéseket viszonylag fegyelmezetten betartották a településen élők, habár több esetben találkoztam fiatal és idős lakosokkal egyaránt, akik csoportosan beszélgettek, közterületen tartózkodott. 

Az alábbi magatartásformák fokozottabb betartását kérem Önöktől:
- A játszótereket, Duna partot, parkokat továbbra sem lehet csoportosan látogatni.
- Továbbra is csak az menjen közterületre, akinek halaszthatatlan dolga van (pl. munkába járás).
- Kérem, figyeljünk a megfelelő távolság betartására, illetve a meghatározott időkorlátok betartására.
- A beszélgetéseket korlátozzuk az online, illetve telefonos kommunikációra, ne pedig személyes társalgást folytassunk.
- Bolti vásárláskor, ügyintézésnél lehetőség szerint használjunk védőeszközöket az ott dolgozók védelme érdekében.
Tartsuk be a hatóságok által központilag előírt utasításokat! Fentiek mindannyiunk javát szolgálják!

 A mostani húsvét sajnos nem szólhat arról, hogy szomszédolunk, barátainkkal, rokonainkkal összejövünk, távolban lakó rokonsághoz elutazunk, vagy ők utaznak hozzánk, hogy házról házra járunk locsolkodni. 

Kérek mindenkit, a hosszú hétvégén kerülje a csoportosulást, az indokolatlan utazásokat, vendéglátását. Mindenki maradjon otthon!

Ebbe a szokatlan helyzetben is mindenkinek Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!
 

2020. április 9., csütörtök 18:39

Tájékoztatás

Tájékoztatás rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről

A veszélyhelyzet során teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet során elrendelt működési rendjéről szóló 88/2020 (IV. 5.) Korm. rendelet 8. §-a szerint a 2020. április 6. napon fennálló, és a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatályának időtartama meghosszabbodik a rendelet hatályvesztésének hónapját követő második hónap végéig.
Fentiek miatt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság újbóli megállapítása miatt nem kell a veszélyhelyzet alatt kérelmet benyújtani azoknak, akiknek 2020. április 6. napján fennálló, és a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságuk van. 


Dunavecsei Polgármesteri Hivatal

2020. április 8., szerda 08:35

Tájékoztatás

Tisztelt Dunavecseiek!

Az egyedül élő idősek (akinek nincs közeli hozzátartozója a közelben, nem részesül idősgondozói ellátásban) továbbra is a 78/437-116-os, illetve 70/315-40-86-es telefonszámon kérhetnek segítséget.
Valamint aki tud olyan egyedülálló, önmagát ellátni nem képes, akadályoztatott személyről, kérjük jelezze a fenti telefonszámokon.

Segítségüket, együttműködésüket nagyon köszönjük!

2020. április 6., hétfő 11:27

Tájékoztatás

Pontosan 1 hónappal ezelőtt regisztrálták az első betegeket az országban. A járvány terjedése egyre jobban befolyásolja életünket, és sajnos a neheze még hátra van.
Az elmúlt hetekben településünkön is számos intézkedést tettünk, amelyről mindenki tájékozódott már. 
Segítségként több felajánlás is érkezett, mind tárgyi formában, mind munkaerő formájában. 
A forgalmasabb helyeken (buszmegálló, boltok, hivatal, posta, orvosi rendelő, gyógyszertár) mindennap fertőtlenítést végzünk. Az önkormányzat munkájához csatlakoztak az Önkéntes Tűzoltóság tagjai, így a hét több napján Ők végzik a munkát, lehetővé téve, hogy minden nap megtörténjen a fertőtlenítés. Köszönjük a munkájukat!

Ugyancsak példaértékű összefogás keretében több dunavecsei lakos (elsősorban hölgyek) közreműködésével textil védőmaszkok készültek. Az elmúlt napokban több száz maszk került kiosztásra ingyen a Goods Market, Dohánybolt, Kína Áruház és a Zöldségbolt (Fiúk) segítségével. A munka nagyon jó ütembe halad, így jövő héten mód nyílik rá, hogy a Posta dolgozóinak segítségével minden lakás postaládájába bekerüljön egy-egy mosható, fertőtleníthető maszk. Köszönjük a varrást végző hölgyeknek, a szállításban bekapcsolódóknak, az alapanyagot felajánlóknak és a POSTA segítségét.

Kérek mindenkit, továbbra is tartsuk be a korlátozó intézkedéseket saját védelmünk érdekében. Aki teheti boltban, postán, olyan zárt térben, ahol mások is tartózkodnak, használjunk maszkot, védve az ott lévőket, az ott dolgozókat. 

Köszönöm Mindenkinek, hogy a kialakult veszélyhelyzetben kellő komolysággal, körültekintéssel végzik feladataikat, betartják az intézkedéseket! Óvjuk településünk lakóit, vigyázzunk egymásra!

 

2020. április 3., péntek 16:10

«151617181920212223242526272829»