Tájékoztatás hulladékszállítással

Tájékoztatás hulladékszállítással kapcsolatban

Tisztelt Dunavecseiek!

A DTkH Nonprofit Kft szemétszállító cég a sárga zsákokat egyelőre nem tudja beszerezni készlethiány miatt. Ezért azoknál az ingatlanoknál, ahol szelektív hulladékot helyeznek ki, 1 darab cserezsákot biztosítanak. Addig is a szelektív hulladékot bármilyen átlátszó zsákba ki lehet rakni a megadott gyűjtési napokon.
 

2020. április 14., kedd 16:20

Tájékoztatás

Tisztelt Dunavecseiek!

A mai nap hangzott el a bejelentés, miszerint a kijárási korlátozás időtartalmát meghosszabbítják, adott településre vonatkozólag pedig speciális szigorító intézkedések meghozatalára van mód az ünnepi hétvégére.

Az eddigi intézkedéseket viszonylag fegyelmezetten betartották a településen élők, habár több esetben találkoztam fiatal és idős lakosokkal egyaránt, akik csoportosan beszélgettek, közterületen tartózkodott. 

Az alábbi magatartásformák fokozottabb betartását kérem Önöktől:
- A játszótereket, Duna partot, parkokat továbbra sem lehet csoportosan látogatni.
- Továbbra is csak az menjen közterületre, akinek halaszthatatlan dolga van (pl. munkába járás).
- Kérem, figyeljünk a megfelelő távolság betartására, illetve a meghatározott időkorlátok betartására.
- A beszélgetéseket korlátozzuk az online, illetve telefonos kommunikációra, ne pedig személyes társalgást folytassunk.
- Bolti vásárláskor, ügyintézésnél lehetőség szerint használjunk védőeszközöket az ott dolgozók védelme érdekében.
Tartsuk be a hatóságok által központilag előírt utasításokat! Fentiek mindannyiunk javát szolgálják!

 A mostani húsvét sajnos nem szólhat arról, hogy szomszédolunk, barátainkkal, rokonainkkal összejövünk, távolban lakó rokonsághoz elutazunk, vagy ők utaznak hozzánk, hogy házról házra járunk locsolkodni. 

Kérek mindenkit, a hosszú hétvégén kerülje a csoportosulást, az indokolatlan utazásokat, vendéglátását. Mindenki maradjon otthon!

Ebbe a szokatlan helyzetben is mindenkinek Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!
 

2020. április 9., csütörtök 18:39

Tájékoztatás

Tájékoztatás rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről

A veszélyhelyzet során teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet során elrendelt működési rendjéről szóló 88/2020 (IV. 5.) Korm. rendelet 8. §-a szerint a 2020. április 6. napon fennálló, és a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság időtartama, valamint a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatályának időtartama meghosszabbodik a rendelet hatályvesztésének hónapját követő második hónap végéig.
Fentiek miatt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság újbóli megállapítása miatt nem kell a veszélyhelyzet alatt kérelmet benyújtani azoknak, akiknek 2020. április 6. napján fennálló, és a veszélyhelyzet alatt lejáró rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságuk van. 


Dunavecsei Polgármesteri Hivatal

2020. április 8., szerda 08:35

Tájékoztatás

Tisztelt Dunavecseiek!

Az egyedül élő idősek (akinek nincs közeli hozzátartozója a közelben, nem részesül idősgondozói ellátásban) továbbra is a 78/437-116-os, illetve 70/315-40-86-es telefonszámon kérhetnek segítséget.
Valamint aki tud olyan egyedülálló, önmagát ellátni nem képes, akadályoztatott személyről, kérjük jelezze a fenti telefonszámokon.

Segítségüket, együttműködésüket nagyon köszönjük!

2020. április 6., hétfő 11:27

Tájékoztatás

Pontosan 1 hónappal ezelőtt regisztrálták az első betegeket az országban. A járvány terjedése egyre jobban befolyásolja életünket, és sajnos a neheze még hátra van.
Az elmúlt hetekben településünkön is számos intézkedést tettünk, amelyről mindenki tájékozódott már. 
Segítségként több felajánlás is érkezett, mind tárgyi formában, mind munkaerő formájában. 
A forgalmasabb helyeken (buszmegálló, boltok, hivatal, posta, orvosi rendelő, gyógyszertár) mindennap fertőtlenítést végzünk. Az önkormányzat munkájához csatlakoztak az Önkéntes Tűzoltóság tagjai, így a hét több napján Ők végzik a munkát, lehetővé téve, hogy minden nap megtörténjen a fertőtlenítés. Köszönjük a munkájukat!

Ugyancsak példaértékű összefogás keretében több dunavecsei lakos (elsősorban hölgyek) közreműködésével textil védőmaszkok készültek. Az elmúlt napokban több száz maszk került kiosztásra ingyen a Goods Market, Dohánybolt, Kína Áruház és a Zöldségbolt (Fiúk) segítségével. A munka nagyon jó ütembe halad, így jövő héten mód nyílik rá, hogy a Posta dolgozóinak segítségével minden lakás postaládájába bekerüljön egy-egy mosható, fertőtleníthető maszk. Köszönjük a varrást végző hölgyeknek, a szállításban bekapcsolódóknak, az alapanyagot felajánlóknak és a POSTA segítségét.

Kérek mindenkit, továbbra is tartsuk be a korlátozó intézkedéseket saját védelmünk érdekében. Aki teheti boltban, postán, olyan zárt térben, ahol mások is tartózkodnak, használjunk maszkot, védve az ott lévőket, az ott dolgozókat. 

Köszönöm Mindenkinek, hogy a kialakult veszélyhelyzetben kellő komolysággal, körültekintéssel végzik feladataikat, betartják az intézkedéseket! Óvjuk településünk lakóit, vigyázzunk egymásra!

 

2020. április 3., péntek 16:10

Tűzgyújtási tilalom

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy tűzgyújtási tilalom van érvényben. Az alábbi linken követhető, látható a tiltások helye:

http://tuzgyujtasitilalom.nebih.gov.hu/

Nagy Erzsébet sk.
jegyző

2020. április 3., péntek 14:00

Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetés

2020. március 30., hétfő 15:09

Tájékoztatás

Tisztelt Dunavecseiek!

 

2020. március 26-tól a Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel, elektronikus ügyintézés folyik. Az ügyfelek tájékoztatása munkaidőben a 78/437-116 telefonszámon működik.
Rendkívüli esetben a Polgármesteri Hivatal ügyeletét kell keresni munkaidőben a 70/459-3435 telefonszámon.

Az egyedül élő időseknek (akinek nincs közeli hozzátartozója a közelben, nincs idősgondozói ellátásban) próbálunk segítséget nyújtani (gyógyszer kiváltása, bevásárlás, stb.). A 78/437-116 , illetve 70/315-40-86 telefonszámon jelezzék a kéréseket.

2020. március 30-tól (hétfő) az okmányiroda is szünetelteti tevékenységét.

 

                                                                             Vörös Sándor
                                                                             polgármester
 

2020. március 25., szerda 09:40

«141516171819202122232425262728»