Közlemény

Tisztelt Dunavecseiek!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a mai napon tájékoztatása alapján a következőket kell Önökkel közölni!

A mai naptól rendelőnkben a sürgős, életveszélyt- vagy tartós egészségkárosodást megelőző ellátások kivételével a betegellátás

szünetel!

Sürgős okból vagy sürgősségi beutalóval érkező betegeink számára az ellátást - újabb rendelkezésig - biztosítjuk. Szintén biztosítjuk az egészségügyi okból (varratszedés, gipszelvétel) érkező betegeink ellátását.
Rendeléseink elmaradásáról a honlapunkon ( http://www.dunavecseszakrendelo.hu/szakrendeles/hirek-informaciok ) adunk tájékoztatást.
Kérem Önöket, hogy fenti levelemet honlapjukon szíveskedjenek megjelentetni!

Megértésüket kérve,
dr. Darabos Zoltán
igazgató főorvos
 

2020. március 17., kedd 09:15

Közlemény

Tisztelt Dunavecseiek!

Kásler Miklós egészségügyi miniszter utasításba adta, hogy a jelenlegi helyzetben a közvetlen betegellátásban a 65 évnél idősebb orvosok és egészségügyi dolgozók nem vehetnek részt, hiszen ez a korosztály a legveszélyeztetettebb a koronavírussal szemben.

Ennek megfelelően a háziorvosi és fogászati ellátás a következők szerint alakul:

HÁZIORVOSI ELLÁTÁS:

dr. Bardócz Emma helyettesítését átmenetileg dr. Harmos István és dr. Junger Tibor látja el, heti váltásban.

A mostani héten, holnaptól dr. Junger Tibor helyettesít dr. Bardócz Emma rendelőjében. A készenlétet az asszisztensnő látja el 8-12 óráig. Honvéd utcai rendelő telefonszáma: 78/437-073
dr. Junger Tibor telefonszáma: 06 20/9422-492

Jövő héten dr. Harmos István helyettesit a saját Dunavecse, Vasút u.1. rendelőjében. Vasút utcai rendelő telefonszáma: 78/437-058
dr. Harmos István telefonszáma: 06 20/9191-866

A receptfelírást az EESZT rendszerén keresztül Dobor Csilla végzi, ezért nem kell a betegnek megjelenni, telefonon vagy sms-ben, stb. lehet receptet felíratni!!!

A recept kiváltást bárki kérheti, csak a beteg TAJ száma kell. Kérünk mindenkit, csak sürgős esetben mozduljon ki otthonról!!!

GYERMEKORVOSI ELLÁTÁS

Betegség esetén először telefonon vegyék fel a gyermekorvossal a kapcsolatot!
A rendelőben a sorban állás elkerülése érdekében időpont adásával fogadják a betegeket.
A rendelésre a 06 30/547-6733 telefonszámon lehet időpontot kérni hétköznap az alábbiak szerint:
hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 09,30-11,00 óra között
szerda: 13,30-15,00 óra között.
Receptírás egyenlőre telefonon igényelhető szintén a 06 30/547-6733 telefonszámon. A receptkiadás szintén időpont egyeztetéssel történik.

FOGÁSZATI ELLÁTÁS

Március 16.-tól Dunavecsén a fogászati rendelés bizonytalan ideig szünetel.
Jelenleg Tass helyettesít, kizárólag sürgős esetek ellátását végzik kedden 14-17 óráig és pénteken 10-12 óráig.

TOVÁBBI ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNYEK

A holnapi naptól (2020. március 17-től) visszavonásig a sportcsarnok, a művelődési ház és a könyvtár is szünetelteti tevékenységét.

Vörös Sándor
polgármester

2020. március 16., hétfő 14:46

Közlemény

Dunavecse Város Önkormányzat
Dr Kolozs Gergely Kistérségi Egészségügyi Centrum
6087 Dunavecse, Vasút utca 8.
Tel.:+36 78 437037 Fax: +36 78 438200
szakrendelo@t-online.hu


A koronavírus járvány miatt az Emberi Erőforrások Minisztere 2020.03.14-én kelt rendeletmódosítása alapján, a fertőzés terjedésének visszaszorítását szolgáló, az orvos - beteg találkozás szükségességét csökkentendő, szakrendelőnkben a következő intézkedéseket rendeltem el.
1. Szakmailag indokolható, sürgős esetek kivételével, valamennyi szakrendelésre (beleértve laboratórium, röntgen, traumatológia, tüdőszűrés), csak előjegyzés alapján fogadunk beteget. Ez a visszarendelt betegekre is vonatkozik! A telefonos előjegyzés megkönnyítésére, külön személyzetet biztosítunk a recepción.
2. A betegeknek laborleletet nem adunk ki, az eredményt az EESZT-re a számítógépes rendszer feltölti.
3. Azon településekről, ahol kihelyezett vérvételt működtetünk, csak sürgős esetekben fogadunk vérvételre betegeket. Kérem, a szükséges vérvételt a kihelyezett vérvétel időpontjában, helyben végeztessék el!
4. A betegek egészségének védelmében minimálisra kívánjuk csökkenteni az egy légtérben várakozók számát. Emiatt, az időpontra érkező betegek legkorábban 15-20 perccel korábban jelenjenek meg a rendelőben! A több órával a foglalt időpontjuk előtt érkező betegeknek nincs lehetőségük a rendelőben várakozni.
5. A nem sürgős ellátást igénylő betegek előjegyzést kapnak, vagy ha az aznapi rendelésre még van szabad időpont, aznap ellátásra kerülnek, de az ellátásukig a rendelőben nem várakozhatnak!
6. Sürgős- illetve relatív sürgős műtéti ellátást igénylő betegek kivételével (pl.: tályogfeltárás, bőrgyógyász által rosszindulatúnak véleményezett bőrdaganat, benőtt köröm, trombotizált külső aranyér stb.), tervezett műtétek az egészségügyi vészhelyzet végéig szünetelnek.
7. Infúziós, kúraszerű kezeléseinket átmenetileg szüneteltetjük
8. A felső légúti hurutban szenvedő betegek – egyéb okból kezdeményezett – nem sürgős vizsgálatát javasolt későbbi időpontra tenni. Kérjük, hogy ezek a betegek a rendelőben orr-száj maszkot viseljenek!
9. Jelen szabályok a járványügyi helyzet változása esetén haladéktalanul felülvizsgálatra kerülnek, mely változásokról haladéktalanul értesítjük Önöket.
Tájékoztatom Önöket továbbá, hogy a fertőzésveszély elkerülését szolgálja, hogy a fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.


Köszönettel,
Dunavecse, 2020. március 15. 
Dr. Darabos Zoltán
igazgató főorvos
 

2020. március 15., vasárnap 18:55

Közlemény

Tisztelt Dunavecseiek!
Dunavecse Város Önkormányzata és a Dunavecsei Polgármesteri Hivatal az Operatív Törzs iránymutatásainak figyelembevételével kéri a lakosságot, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében tartózkodjanak a személyes ügyfélfogadáson való megjelenéstől a következő hetekben. 
Kérjük Önöket, hogy az elintézendő ügyeket e-mailen, vagy telefonon tegyék meg, mindaddig, amíg a járványveszély nem csökken. 

Kollégáink elérhetőségei megtalálhatók az alábbiakba címen: 
http://dunavecse.hu/13/polgarmesteri-hivatal.html

Központi telefonszám: 78/437-116
+36/70-315-40-85
Központi e-mail cím: dunavecseph@dunavecse.hu
 

2020. március 15., vasárnap 15:39

Intézkedés

Tisztelt Dunavecseiek!


A Kormány 2020. március 13.-i bejelentéséhez kapcsolódóan településünkre vonatkozóan a veszélyhelyzet idejére az alábbi intézkedéseket tesszük:

Bölcsőde:
Nyitvatartását korlátozzuk, az intézmény részlegesen bezárásra kerül. Csak azon gyermekeknek biztosítunk gyermekfelügyeletet, ahol a szülők közül egyikük sem tudja megoldani igazoltan a gyermeke felügyeletét. Kérjük a szülőket, mihamarabb egyeztessenek a megbízott bölcsőde-vezetővel.

Óvoda:
Nyitvatartását korlátozzuk, az intézmény részlegesen bezárásra kerül. Csak azon gyermekeknek biztosítunk gyermekfelügyeletet, ahol a szülők közül egyikük sem tudja megoldani igazoltan a gyermeke felügyeletét. Kérjük a szülőket, mihamarabb egyeztessenek az óvoda-vezetővel vagy gyermekük óvónőjével. 

Továbbá külső személy a bölcsőde, az óvoda épületébe nem léphet be, a gyermekeket a kijelölt személyzet fogja bekísérni az épületbe. 

Hangsúlyozottan kérjük a szülőket, hogy a korlátozás ideje alatt gyermeket ne vigyenek bölcsődébe, óvodába (az ő, és idős családtagjaik érdekében), kizárólag csak abban az esetben, ha semmilyen úton nem tudják megoldani elhelyezésüket a családban!

A bölcsődében és óvodában csak ügyelet fog működni. A dolgozók felváltva fogják ellátni a gyermekek kiscsoportos felügyeletét. Ezért nyomatékosan kérjük, hogy gyermeket csak indokolt esetben vigyenek az intézményekbe. Betegség esetén kérjük, tartsák otthon a gyerekeket, mert az ő ellátásukat nem tudjuk biztosítani.

Általános iskola:
Az oktatás folyamatát az iskola igazgatója fogja ismertetni. 


A rászoruló gyermekek (óvodás, iskolás) részére az önkormányzat hétközben a szünidei étkeztetéshez hasonlóan egyszeri meleg étkeztetést biztosít. Ezt jelenteni kell. Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban legkésőbb hétfőn vegyék fel a kapcsolatot (telefonon vagy e-mailben!) az óvodával, iskolával vagy a polgármesteri hivatal ezzel foglalkozó munkatársával (78/437-116/210-es mellék).

A gyerekeknek az ételt ételhordóban (kérünk hozni!) tudjuk kiadni, helyben fogyasztásra nem lesz lehetőség! Ebédkiadás: minden hétköznap 12:00-13:30

A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek!

További rendeletek, bejelentések esetén értesíteni fogjuk Önöket a települést érintő fontosabb fejleményekről.

 Vörös Sándor
 polgármester
 

2020. március 14., szombat 16:48

Elektronikus Fizetési Szolgáltatás

Elektronikus Fizetési Szolgáltatás tájékoztató

Az elektronikus fizetési szolgáltatásról bővebb információt ITT olvashat.

2020. március 11., szerda 11:16

Tájékoztatás - Március Idusa rendezvény

TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Dunavecseiek!

Az operatív törzs által javasolt intézkedések kapcsán arra az elhatározásra jutottunk (annak ellenére, hogy területünk jelenleg abszolút nem érintett a fertőzéssel), hogy a Március Idusához kapcsolódó rendezvénysorozatunk egyes elemeit későbbi időpontra helyezzük át elővigyázatosságból. Így nem kerül megtartásra a Művelődési Házban valamint a Könyvtárban szervezett rendezvények (Családiasan Petőfivel szavalóverseny, Március Idusa Díszelőadás, színjátszók fellépése). A szabadtéren lévő rendezvényekhez azonban kapcsolódhatnak az érdeklődők, így a március 12-i fáklyás felvonuláshoz, valamint a március 15-i szabadtérben, a Petőfi szobornál tartandó rövid megemlékező koszorúzáshoz és zászlófelvonáshoz. Aki szeretne, önkéntes alapon csatlakozhat.
Az ünnepi műsor változása az istentiszteletek, misék rendjét egyenlőre nem változtatják. Erről kérjenek tájékoztatást a felekezetek vezető testületétől.

Megértésüket előre is köszönjük!
 

2020. március 11., szerda 10:47

Bizottsági és Képviselő-testületi ülés

Az Egészségügyi, Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottság 2020. február 24-én (hétfő) 14:00 órakor ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.

A meghívót megtekintheti ITT.

A Pénzügyi, Ügyrendi és Városgazdálkodási Bizottság 2020. február 24-én (hétfő) 14:30 órakor ülést tart, amelyre tisztelettel meghívom.

A meghívót megtekintheti ITT.

A Képviselő-testület 2020. február 26-án (szerda) 15:00 órakor tartja testületi ülését a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében.

A meghívót megtekintheti ITT.

2020. február 20., csütörtök 15:44

ELBIR hírlevél

2020. február 19., szerda 15:46

Ingyenes Mellrákszűrés Dunavecsén

2020. február 19., szerda 13:47

«171819202122232425262728293031»